fredag 30 september 2016

Veckobrev v.39 Jollen C förskoleklass

Jollen C förskoleklass

Veckobrev v.39

 

Hej alla föräldrar!

Vill börja med att berätta att vi ställde in ”Skoljoggen” i onsdags. Det regnade för mycket och det var kallt. Tack ni som skänkte en slant till SOS Barnbyar. Vi får jogga med eleverna en annan dag.

På tisdag 4/10 efter lunch kommer Skolfotografen till skolan och tar gruppbild på klassen och enskilda bilder på eleverna.

 

I måndags kom specialpedagogen Marja till klassen och gjorde ett test enskilt med eleverna. Det handlade om ordförståelse.

Vi har fortsatt prata och arbeta med tema: Jag och min familj. Eleverna har gjort små hus som sitter i hallen. De har fått berätta om hur många rum det finns i deras lägenhet och om de delar rum med någon. Vilken våning de bor på och vilket nummer porten har.

Till El Sistema gick vi hela klassen denna gång. Det blev sång och dans med sjalar.

Eleverna har gjort arbeten med den första bokstaven i sina namn. Vi har börjat ”hänga gubbe” i klassen. En väldigt bra bokstavsövning som de tycker är rolig.

På idrotten fick eleverna spela innebandy och leka några lekar. ”Vi har spelat ishockey utan is” som en elev sa.

 

I veckan har vi tittat på två filmer som handlar om kompisrelationer. Den ena handlade om en pojke som alltid var arg och bråkig i skolan. Den andra filmen handlade om en flicka som var elak och retades. Efter filmerna samtalade vi om vad som hänt i filmerna. Känslor och tankar.

Vi har pratat om hur en bra kompis ska vara och vad de brukar göra/leka med sina kompisar.

De har ritat vad de helst gör med sina kompisar.

 

 

I dag fredag ska vi ha matte, titta på Livet i Bokstavslandet, fortsätta med bokstavsarbeten och göra klart arbeten som inte blivit klara under veckan.

Eleverna kommer att få en hemlig kompis idag som de ska vara extra snälla emot.

Givetvis ska vi skölja med fluor så tänderna blir starka. Under veckan har vi läst boken om tandtrollen Karius och Baktus. De trivs i munnar där det finns mycket socker och de hackar och bygger hus i tänderna.

 

Nästa vecka:

Tisdag: Fotografering

Torsdag: Idrott

 

 

Trevlig helg önskar

Anneli Shoan Yildiz

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar