fredag 16 september 2016

Jollen C veckobrev v 37

Jollen C förskoleklass

Veckobrev v.37

 

Hej alla föräldrar!

I tisdags hade vi föräldramöte i skolan. Av 19 elever i klassen kom bara åtta föräldrar.

Tack för att ni kom! Jag bifogar information om en del av det vi berättade om.

 

I veckan har eleverna varit hos skolsyster för längd och viktkontroll, senare under terminen kommer skolläkaren till skolan. Ni kommer få en kallelse hemskickad när det är dags.

 

I tisdags åkte vi tunnelbana till Hägerstensåsen för att sedan gå till Hägerstensbadet där det var 112 – dagen. Resan gick väldigt bra. Vi fick träffa brandmän och poliser.

Vi fick lära oss om varför man ska ha en brandvarnare och hur viktigt det är att ha en brandvarnare hemma. ”Brandvarnaren är den bästa brandmannen” Elevernas läxa var att titta om det fanns brandvarnare i deras hem.

Eleverana fick också släcka eld, åka upp i brandbilens steg och krypa i en röktunnel. De fick träffa två poliser som berättade om sitt arbete och alla saker de hade på sig. Eleverna fick också gå in i polisbilen och titta. De fick en liten ficklampa, en tatuering och en fribiljett till Stockholms simhallar. När vi kom tillbaka till skolan fick eleverna rita något om dagen.

 

I dag torsdag kom en tandsköterska från Folktandvården i Skärholmen och berättade om hur vi ska sköta våra tänder. Borsta tänderna två gånger i två minuter varje dag. Godis en gång i veckan. Eleverna fick varsin tandborste att ta med hem.

I onsdags gick vi till Garageparken och lekte istället för att gå till skogen.

Idag fredag ska vi måla och ha matematik.

På torsdag nästa vecka (22/9) stänger skolan kl.14.00.

 

 

Nästa vecka

Torsdag: Idrott

Skolan stänger kl.14.00

 

 

Trevlig helg önskar

 

Anneli  Shoan  Yildiz  Osvaldo

 

 

 

 

 

 

Anneli 508 24730 Shoan 508 38535 Yildiz 508 24694 Fritids 508 24678

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar