fredag 13 maj 2016

Jollen C veckobrev v.19

Jollen C förskoleklass

Veckobrev v. 19

 

Hej alla föräldrar!

 

Efter samlingen i måndags gick vi till Garageparken och lekte fram till lunch.

Det var varmt och skönt.

 

Vi har börjat med att barnen får turas om att hålla i samlingen. Det tycker de är roligt.

Barnen har också fått turas om att ”Hänga gubbe” på tavlan i klassrummet. De får tänka på ett ord och de andra får gissa, klura ut vad det ska vara för bokstäver i ordet. En väldigt bra bokstavsövning och roligt.

Vi har börjat med ett nytt tema som är bondgårdsdjur. I veckan har vi lärt oss lite fakta om kor. Tjur, kviga och kalv. Visste ni att kor har fyra magar?

Barnen har också gjort en egen liten läsebok som handlar om bondgårdsdjur.

 

I tisdags var det Fritidshemmensdag. På eftermiddagen fanns det många olika lekar och aktiviteter att välja på. Till mellanmål bjöds det på hamburgare och glassbåtar.

I onsdags var det städdag på skolan. Vi plockade skräp och gjorde fint ute. Inne klassrummet torkade vi bänkar och skåp. Som tack för hjälpen bjöds det på glassbåtar igen. Mums!!!

I torsdags var det dags för idrott igen.

På eftermiddagen pratade vi om klockan, barnen lärde sig om minutvisare och timvisare. Vi övade på hela timmar. Barnen fick också pyssla egna klockor.

Tisdag den 24 maj åker vi till Fjärilshuset i Hagaparken. Matsäck!

Tack alla föräldrar och barn som kom på familjemiddagen, vilka goda maträtter ni hade lagat. Det var en väldigt rolig och trevlig kväll. Barnen tyckte det var roligt att leka ”två makaroner” tillsammans med er.

 

Nästa vecka

Tisdag: Fritids stänger kl.14.30

Torsdag: Idrott

 

Trevlig helg önskar

Anneli Shoan Yildiz

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar