fredag 29 april 2016

jOLLEN C VECKOBREV V.17

Jollen C förskoleklass

 

Hej alla föräldrar!

 

Vi började veckan med att gå till skogen, där plockade vi pinnar som sedan ska bli till ormar och maskar. Vi lyssnade efter ljud och sedan lekte vi och några gick på upptäcktsfärd.

På eftermiddagen gick vi till El Sistema och sjöng och spelade instrument. Vi avslutade dagen med ett vattenexperiment. Vi hade en balja med vatten och undersökte om några saker flöt på ytan eller sjönk till botten. Först fick barnen gissa. Listan sitter i klassrummet.

 

Nu när våren är här så har kanske många barn börjat cykla. Vi pratade om varför man ska ha hjälm på huvudet när man cyklar. Vi tittade också på en film från Trafikverket där en pojke berättade om när han var med om en cykelolycka. Vi fick se en bild på hans skada i ansiktet. Många barn tyckte det var otäckt. Hoppas de inte fick mardrömmar.

 

I onsdags gjorde barnen ett Bornholmstest, ett test som handlar om språklig medvetenhet.

Alla barn hade bra resultat. Riktigt roligt tycker vi.

Idag fredag ska barnen få göra en mattetest. Då får vi reda på vad de lärt sig under året.

 

I torsdags hade barnen idrott där de lekte några lekar. Glöm inte att ditt barn behöver idrottskläder. När de börjar i år 1 så får de inte vara med, utan får sitta på bänken och titta på.

Från och med nu får de som inte har idrottskläder med sig gå en promenad men Yildiz isstället.

Efter lunch var det tipspromenad på skolgården som My och Hacer från biblioteket hade ordnat. Fråga barnen vad de handlade om.

På onsdag nästa vecka ska barnen i klassen gå till skolsyster på synundersökning. Vi följer med barnen dit. Synundersökningen fortsätter på måndag veckan efter.

Nästa vecka är det bara tre skoldagar. På torsdag och fredag är skolan stängd. Fritids är öppet på fredagen för de som anmält sig.

 

 

Den 12 maj är ni välkomna på familjemiddag, det blir ”knytis” varje familj tar med sig en maträtt som vi sedan alla delar på. Mer information kommer senare.

 

Nästa vecka

Torsdag: Helgdag

Fredag: Ingen skola

 

 

Hoppas ni alla får en trevlig Valborg

 

Anneli Yildiz Shoan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar