fredag 19 februari 2016

veckbrev v.7

Förskoleklass Jollen C

Veckobrev v. 7

 

Hej alla föräldrar!

 

Snön faller ner utanför fönstret när jag sitter och skriver detta veckobrev. Härligt!!!

 

Veckan började som vanligt med skridskoåkning och El Sistema. På El Sistema övar barnen inför ett uppträdande som vi ska ha på 2:a hemmet nästa onsdag. Barnen ska uppträda för fyra och femåringar från några förskolor i Skärholmen. Det ska bli roligt,

Andra hemmet är Ungdomens Hus i Skärholmen.

 

I veckan pratade vi om vilken bokstav som är vanligast i alla barns namn.

Barnen fick skriva de bokstäver som de har i sina namn i rutor. Sedan satt vi upp alla bokstäver på rad. Bokstaven A vann stort.

 

I matematiken arbetade vi med siffran två. Vad har vi två av på kroppen? Barnen skulle också dela upp talet två på tre olika sätt. Det var lite svårt att förstå så vi får öva mer på det.

 

I onsdags gick vi till skogen i det fina vädret och tittade om fåglarna hade ätit upp fågelmaten som vi hängde upp för tre veckor sedan. Fåglarna hade ätit lite grann på maten.

 

Samma dag började vi arbeta med ”Lyckostjärnan” Vi läser en berättelse och pratar om handlingen och svåra ord. Sedan får barnen en uppgift att arbeta med.

Vi ritade också födelsedagsbilder till Ailin som fyllde år på jullovet. Grattis i efterskott!

 

På idrotten var det lekar. Efter lunch arbetade vi med de bokstäver som finns i deras namn. Barnen klippte ut bokstäver och bilder ur tidningar.

 

I dag fredag ska vi ha Bornholm, sockermålning, skriva i händelseboken och skölja med fluor.

 

 

 

 

Nästa vecka

Måndag: Skridskor

Torsdag: Idrott

 

 

 

Trevlig helg önskar

Anneli  Yildiz  Shoan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar